Evelina Bursell

Hejsan! Jag heter Evelina, går i årskurs 9 och är ledare och ordförande KSIF. Jag har varit med i föreningen i 3 år som både aktivitetsledare och suttit i styrelsen som ledamot. 

KSIF har alltid varit en plats för gemenskap och glädje och som ledare får man verkligen se det. Man ser barnen vara nere på aktiviteterna och ha roligt och inte känna sig rädd för oss som är äldre än dem. Som elev på Klågerupskolan har jag sett de som går i ettan bara går fram till en i ex. årskurs åtta och prata utan att veta vem de är. Det är det som är så magiskt med KSIF, all rädsla som fanns tidigare finns inte längre.  

Som ledare får jag åka på en massa olika roliga och lärorika utbildningar som utbildningen Unga leder Unga. Min första utbildning var i Höllviken och där har jag en massa minnen från. Början av läsåret så jag jag den igen fast fördjupad uppe i Lingvallen och den var ännu roligare men lika lärorik.  Som ordförande har jag fått chansen att träffa andra skolidrottsföreningar från hela Skåne och kunnat utbyta erfarenheter mellan varandra för att få en så bra skolidrott som möjligt. 

 Jag är ledare för Stim & Stoj som är nere i idrottshallen 15.30-16.30 på torsdagar. Aktiviteten håller jag med Emma Bjernetun, Matilda Romner, Leon Krasniqi och Viggo Hansson. På Stim & Stoj så leker vi bara en massa roliga lekar som Gubben i lådan (en av barnens favoriter), Harry Potter boll (också en favorit), mattrace och mycket mycket mer roligt. Stim & Stoj är för årskurs 1 och 2. Utanför KSIF så håller jag på med skolan. 

KSIF har gett mig chansen att ta ansvar och lära mig planera så jag hinner med allt i skolan och får godkänt i mina ämnen. Jag rider även på en ridskola inne i Malmö vid Jägersro och där har jag ridit nu i 8 år och älskar att vara där och mysa med hästarna lika mycket som jag älskar att vara nere i hallen och få barn att skratta.  

Hoppas vi ses!!